Hírek

Találatok száma: 4
2022.10.26.

Halottak napja alkalmából látogasson el Ön is a legközelebbi hősi halott sírjához vagy hősi emlékműhöz! Tisztelegjünk hőseink emléke előtt egy szál virággal, egy nemzeti színű szalaggal, gyertyagyújtással vagy emlékező koszorúval!

2022.10.13.

2022. október 7-9. között Bécsben tartották éves konferenciájukat immár hatodik alkalommal a European Contact Group elnevezésű csoporthoz tartozó hadisírgondozó szervezetek. Idén a rendezvényt az osztrák kollégák szervezték, melyen részt vettek a német, brit, francia, belga, olasz, magyar és első alkalommal a szlovén és az amerikai hivatalos hadisírgondozó szervezetek vezetői, képviselői.

2022.08.11.

Német partnerszervezetünk, a Német Háborús Sírokat Gondozó Népi Szövetség (Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V.) 2022. augusztus 05-17. között, Budapesten német és magyar fiatalok részére hadisírgondozó tábort szervezett.

2022.07.25.

Idén második alkalommal végeznek közösen karbantartási munkálatokat a Bundeswehr és a Magyar Honvédség tagjai magyarországi német-magyar katonatemetőkben a Német Háborús Sírokat Gondozó Népi Szövetség (VDK) és a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság együttműködésében.